Новината за новия филм Rug & Tug, който събира Скарлет Йохансон с режисьора Рупърт Сандърс ("Дух в броня"), провокира разпалени дискусии.

Йохансон ще изпълнява ролята на Жан Мари Гил във филма, който се основава на истинската история на живота на Гил. Гил се ражда жена, но по-късно се самоопределя като мъж и нарича себе си Данте "Текс" Гил.

Гил се налага в доминирания от мъже престъпен бизнес и се превръща в мафиотски бос в подземния свят на Питсбърг през 70-е. Жан Мари Гил изгражда своята империя чрез верига незаконни зали за масажи, проституция и търговия с анаболи. Централно място обаче в сюжета на филма ще заема страстната връзка на Жан с приятелката му Синтия. 

Новината за участието на Йохансон в ролята ѝ на транс мъжа Гил (ражда се жена, но се идентифицира и живее като мъж) беше посрещната с протести и критики, а много онлайн коментаторите твърдяха, че ролята трябва да са даде на действителен транссексуален актьор. 

Йохансон реагира на гневните коментари в кратко изявление за Bustle, където актрисата сподели: "Кажете на всички, които не са доволни, че могат да се обърнат към Джефри Тамбор, Джаред Лато и Фелисити Хъфман за коментар". Тамбор, Лето и Хъфман вече са играли транс жени (раждат се мъже, но се идентифицират и живеят като жени) в различни роли в киното и телевизията.