Изтичащото лято на тази година беше белязано от екстремни метеорологични условия на много места по света. Докато в едни части наводнения предизвикаха невероятни щети, в други липсата на дъжд е причина за катастрофи в селското стопанство, както и за режим на водата.

В Калифорния от началото на лятото на 2022 г. са наложени лимити за ползване на вода в домакинствата.

Някои знаменитости обаче смятат, че подобни ограничения не се отнасят за тях, а от Los Angeles Times разкриват и имената им.

Силестър Сталоун и Дженифър Флавин

Снимка 585214

Източник: GettyImages

Може и вече да са разделени, но Слай и съпругата му не са се ограничавали с водата - надхвърлили са лимита само за юни с 533 %. Адвокатът на семейството отговаря с изявление на това: "Те имат повече от 500 големи дървета в имота си, включително плодни и иглолистни. Ако не се поливат, те ще изсъхнат. Мъртвите или увредени дървета са заплаха в имота на клиента ми, и съседите им".

Той уточнява още, че семейство Сталоун действа много отговорно, спряло е да полива тревните площи и включва капково напояване само на отделни места.

Кевин Харт

Комикът притежава имение в Калабасас и е надхвърлил лимита за употреба на вода с почти 443 хиляди литра. За разлика от Слай, не е коментирал случая.

Кортни Кардашиян

Знаем, че отскоро омъжената Кортни също живее в Калабасас. И също е ползвала вода над ограниченията - 382 327 литра.

Габриел Юнион и съпругът й Дуейн Уейд

Снимка 585689

Източник: GettyImages

Семейството са истински рекордьори - през май са ползвали 1.85 милиона литра повече от позволеното, за да поддържат имението си в Хидън Хилс, което струва 18 милиона долара. Двамата излязоха с публично извинение, в което обясняват, че са взели всички необходими стъпки, за да ограничат потреблението си на вода - вече имат изкуствена трева, сухолюбиви растения в градината и ремонтиран басейн без течове.

Ким Кардашиян

Снимка 572664

Източник: GettyImages

Тя живее в съседство на Юнион и Уейд и през юни е надхвърлила водния лимит с 878 216 литра.