По-малко от два дни ни делят от най-важното събитие в историята на британската монархия в последните десетилетия - коронацията на крал Чарлз Трети. Дългоочакваната церемония ще се състои на 6 май, събота, от 11 ч. британско време в Лондон.

Крал Чарлз и тайните на короната на Свети Едуард с 444 камъка

Тайните на британската корона с 444 камъка

Много история и милиони на едно място

А ако има нещо, което със сигурност знаем за Лондон е, че това е един доста дъждовен град. Такава е прогнозата за времето и за въпросната събота. А това може да се окаже сериозен проблем за някои от предвидени активности.

Има сериозен риск авиошоуто, което трябва да се състои над Бъкингамския дворец тогава, да бъде отменено, пишат Hello. То би трябвало да бъде наблюдавано от кралското семейство от балкона на двореца.

Снимка 616867

Източник: GettyImages

Облачност и дъжд обаче могат да представляват проблем за пилотите на самолетите. Притеснително би било, ако се наложи коронованите крал и кралица да не успеят да се покажат на балкона на Бъкингамския дворец след церемонията в Уестминстърското абатство.

Снимка 616865

Източник: GettyImages

Това обаче е малко вероятно, коментират от медията. Чарлз и Камила бяха забелязани в сряда вечерта, 3 май, да участват в репетициите на коронацията в абатството. Там бяха още принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и трите им деца, които ще вземат участие в церемонията.

анкета

Ще промени ли коронацията на Чарлз мнението ви за него?

Виж резултати

Да, вече официално е крал 13.5%

Не, пак не го харесвам 46.4%

Кой въобще го интересува тази коронация 17.4%

За мен няма никакво значение 22.7%