Неминуемото се случи - името на принц Андрю се появи в списъка със замесени с Джефри Епстейн лица. За това се говореше от няколко години, особено след повдигнатите обвинения от страна на страна на Вирджиния Джуфри в сексуално насилие.

От принц Андрю и Бил Клинтън до Стивън Хокинг - мъжете, замесени в секс аферите на Джефри Епстейн

От принц Андрю и Бил Клинтън до Стивън Хокинг - мъжете, замесени в секс аферите на Джефри Епстейн

Мръсни тайни на показ

Едва ли много хора са учудени от това. По-големият въпрос е дали крал Чарлз по някакъв начин ще "накаже" брат си за провиненията и за подронването на авторитета на монархията като институция.

Краткият отговор е "не". А причините за него са две. Първо монархът няма правомощията да отнема титли - Андрю все така ще остане принц, макар отдавна да не е сред работещите членове на кралското семейство, а военните му почести да бяха отнети още от Елизабет Втора.

Снимка 569354

Източник: GettyImages

Второ органите, които могат да го направят са законодателната и изпълнителна власт точно в тази последователност. За момента обаче принц Андрю не е осъден и формално не е виновен за никакво престъпление - точно заради това няма как да бъде "наказан". Освен ако парламентът не приеме нов закон, който да позволи на монарха да отнема титли, пишат Gert's Royals.

Снимка 572097

Източник: GettyImages

Според източници на The Daily Beast пък Чарлз оказва "пълна подкрепа" на брат си и не възнамерява да предприема никакви действия независимо от информацията, която сочи, че принц Андрю е участвал в частните оргии на Джефри Епстейн с непълнолетни момичета. Епстейн беше осъден като сексуален насилник, а по-късно се самоуби (според официалната информация) в затвора.