Шон Уайт официално заяви, че се оттегля от професионалния спорт след приключването на Олимпиадата в Пекин. С това настоящата половинка на Нина Добрев слага край на кариерата си на сноубордист.

Снимка 562603

Източник: GettyImages

35-годишният американец е носител на три златни медала от Олимпийски игри.

Уайт печели първия си шампионски медал медал на игрите през 2006 г. в Торино. Другите му две злата са на Олимпиадите във Ванкувър през 2010 г. и Пьонгчанг през 2018 г. Рекордьор е и по медали от най-голямото състезание по зимни спортове Winter X Games - спечелил е цели 18.

Снимка 562605

Източник: GettyImages

Пред ВВС Уайт пояснява, че решението му се базира на няколко неща. Проблемите с гърба и колената са някои от тях, другото е вече преклонната му възраст за активна спортна кариера. По повод настоящата Олимпиада той споделя, че наблюдава "все по-трудни и по-трудни" пируети, които младите сноубордисти изпълняват.

Решението за оттеглянето от кариерата си взима случайно, когато се губи в планината и наблюдава залеза съвсем сам над снеговете. "Беше много тъжен и сюреалистичен момент, но и радостен в същото време", казва Уайт пред The Guardian.