Темата за секс сцените в киното е дълга и спорна - факт, който доведе до някои регулации в самите компании и дори назначаването на специални лица, които да следят за "коректното" отношение към участващите в тях.

НВО, "консултант по интимността" и секс сцените в сериалите и филмите

Какъв е проблемът на НВО със секс сцените

Новаторски ход към интимността

Междувременно не една и две актриси се оплакаха от това, че често са притискани да снимат секс сцени, когато такива не допринасят по никакъв начин за сюжета. Или пък че от тях се изисква повече показване на плът, отколкото от мъжете актьори.

Шайлин Удли се оказва съвсем на другия полюс. Наскоро тя разказа пред Hollywood Reporter, че абсолютно никога не й се е случвало да се чувства некомфортно по време на снимки на интимни сцени.

"Винаги първо сядам и разговарям с режисьора, както и с другия актьор. Говорим за това как точно ще бъде заснето, необходима ли е голотата, дали тя дава добавена стойност на сцената или точно обратното. Зная точно къде е границата и не съм била в ситуация, в която това да не е било спазено."

29-годишната актриса от "Големите малки лъжи" обаче признава, че има едно нещо, което я дразни в секс сцените. "Много често виждаме във филмите двама човека да правят секс, а жената да е със сутиен. Не мисля, че ми се е случвало нещо такова в реалния живот - секс със сутиен."

Кийра Найтли, секс сцените, мъжете режисьори и при какви условия отново би се снимала гола

Ще видим ли Кийра Найтли отново гола на екран

Твърда позиция