Харесваме Шарлот Казираги, а за Chanel дори не е нужно да го казваме. А когато племенницата на монарха на Монако - принц Алберт Втори, и прочутата модна къща правят нещо заедно, няма как да не очакваме само приятни изненади.

Chanel, колекция есен-зима 2019/20, Кара Деливин и почитта към Карл Лагерфелд

Сълзи и звезди на подиума на Chanel

Как почетоха Карл Лагерфелд

Шарлот Казираги, която е и внучка на принцеса Грейс Кели, ще е посланик и говорител на Chanel за 2021 г., стана ясно от публикация в Instagram на френската модна къща.

Всъщност, решението на Chanel не е кой знае каква изненада. То е естествено продължение на дългогодишните отношения на модната къща с Казираги, "основани на доверие и приятелство", чието начало е поставено от самия Карл Лагерфелд.

Във видеото, разпространено от модната къща, Шарлот Казираги споделя, че се чувства "сякаш е родена в Chanel". Тя дори си спомня за снимки, които легендарният дизайнер Карл Лагерфелд е направил на майка й – принцеса Каролин, докато е бременна с нея и е облечена в модели на модната къща.

Казираги обяснява, че няма да бъде просто муза, а ще допринася за успеха на бранда. Част от отговорността й е да подчертае и пренесе посланието на Chanel за овластяване на жената.

Племенницата на принц Алберт, която е 11-а в линията за наследяване на трона на Монако, отбелязва също, че на тържеството за сватбата си с Дмитрий Расам през юли 2019 г. тя носи един от последните модели на легендарния дизайнер. Цялата й визия е допълнена от неговата наследница в модната къща Виржини Виар, с която са близки приятелки.

За пръв път Казираги ще влезе публично в новата си роля при представянето на колекцията пролет/лято 2021 г., създадена от Виар, а ние вече нямаме търпение да я видим.

Шарлот Казираги, Димитри Расам и романтичния им църковен брак

Романтична сватба в кралския двор на Монако

Двойката с изискан празник

Фотосесията с колекцията вече e заснета в историческата Вила ла Вижи - бившата резиденция на Лагерфелд в Монако. В нея дизайнерът за пръв път снима Казираги за Chanel през 2012 г., там бе и приемът за сватбата й през лятото на миналата година, припомня People.