Първото ревю на Chanel след смъртта на Карл Лагерфелд и последното, което носи неговия почерк. Под този знак мина представянето на колекцията есен-зима 2019/20 на марката по време на Седмицата на модата в Париж.

Мястото е обичайното - Grand Palais. Този път залата със стъклен покрив е трансформирана в зимен курорт. По подиума, покрит с изкуствен сняг, минаха десетки модели, които с гордост и голяма тъга представиха последните модели, които Лагерфелд сътвори преди смъртта си.

Снимка 410484

Източник: Chanel

Минута мълчание, запис на гласа на дизайнера прозвуча в притихналата зала. Той казва, че кралица Елизабет Втора е сравнила неговите дрехи с картини и тези думи никога няма да забрави.

Без излишни и грандиозни жестове в памет на Лагерфелд, неговият дух се усеща в Grand Palais, а на подиума не остана модел, който да не се разплаче от спомена за него.

Снимка 410487

Източник: Chanel

Спомен, който се допълни от прекрасните му последни творения. Туид, пухкави рокли и ботуши, разкроени поли, oversize модели, игра с черното и бялото, но без да бъдат пропуснати и ярките цветове.

Снимка 410491

Източник: Chanel

Снимка 410485

Източник: Chanel

Доминираща романтика, съчетана с акценти от мъжкия гардероб. Разкроени панталони, високи талии, привличащи вниманието бижута и чанти.

Карл Лагерфелд, Джиджи Хадид и как звездите почетоха дизайнера

Как звездите се сбогуваха с Карл Лагерфелд

Какво написаха в социалните мрежи Джиджи Хадид и компания

За да представят моделите и да отдадат последна почит към изкуството на Лагерфелд, на подиума в Grand Palais излязоха редица известни дами, които са и посланици на марката.

Снимка 410490

Източник: Chanel

Пенелопе Круз, Марион Котияр, Клаудия Шифър, Наоми Кембъл и други представиха моделите, с които ще си спомняме за Карл. Този, който направи Chanel това, което е днес. А какво ще бъде утре, предстои да разберем.