Някои родители са на седмото небе, когато детето им тръгне по техните стъпки. Други пък тайно се надяват наследниците им да изберат друг път в живота, защото знаят на самите тях колко им е било и продължава да бъде трудно.

Серина Уилямс, дъщеря й Олимпия и игрите, които двете играят

Забавленията на Серина Уилямс и Олимпия

Новото нормално

Серина Уилямс например не е особено въодушевена от идеята тригодишната й дъщеря също да стане спортист, но пък тенисът се оказва основното им забавление по време на принудителната самоизолация.

Тенисистката се похвали за пръв път, че е с Олимпия на корта в имението си през есента на миналата година. И от тогава, а и от преди това, двете често хващат ракетите, за да минава времето.

Уилямс не крие, че и те със съпруга й Алексис Оханян са били в същата ситуация, както и много други родители - затворени у дома и умуващи с какво да развличат и изразходват енергията на едно малко дете.

"Честно казано, започнахме, защото това е безопасен спорт", признава Уилямс. От думите й разбираме, че не тя, а треньор е обучавал малката Олимпия в първите й стъпки. Но, разбира се, всички се е случвало под нейното зорко око, защото иска да е сигурна, че дъщеря й ще научи всички техники, които и самата тя знае, предава People.

Дали Олимпия наистина ще тръгне по стъпките на своята майка, след като в нея вече е запалена искрата по тениса, само времето ще покаже. А времето, което имаха възможност да прекарат заедно в последните месеци, Уилямс определя като истинско богатство.

Серина Уилямс, дъщеря й Олимпия и първото им участие в реклама на Stuart Weitzman

Дъщерята на Серина Уилямс с първи стъпки в модата

Малката Олимпия отсега е на „ти“ с камерите

Двете дори заснеха първата си съвместна фотосесия, а скоро след това и първата си телевизионна реклама - на лекарство за мигрена, която мъчи Уилямс от години. В краткото видео също ги виждаме на корта. А на последните снимките в профила на тенисистката са в еднакви розови бански. Въобще, супер тандем.