Серина Уилямс е сред първите ракети в тениса. Рядко допуска и загуби на корта. Само една титла я дели от световния рекорд на бившата австралийска тенисистка Маргарет Смит Корт, която е с 24 титли от Големия Шлем.

Но въпреки мощния си замах и внушителна осанка, силната Серина неведнъж е показвала и чувствителната си на определени теми страна.

Серина Уилямс, британският Vogue, тенисът и защо се чувства подценявана

Серина Уилямс - недостатъчно платена, недооценена

Най-големият противник на спортистката

На 18 февруари 39-годишната тенисистка загуби полуфинала на Australian Open от 23-годишната Наоми Осака.

И не знаем кое повече я разстрои непосредствено след мача - загубата или един от въпросите на журналист по време на пресконференцията, която Серина напуска внезапно, при това видимо извадена от равновесие.

Всички видяхме как след мача с Осака, Уилямс получи овации от публиката и се обърна към нея, докосвайки с ръка сърцето си. Именно този жест става и повод репортерът да я попита дали не е искала да каже "сбогом" (на спорта).

В отговор Серина се засмива и казва: "Не знам. Ако някога се сбогувам, не бих казала на никого, така че ..."

Но идва редът и на друг въпрос - за непринудените грешки по време на мача с Осака и дали те са "просто един от онези лоши дни в работата".

В този момент сълзите започват да напират в очите на Серина Уилямс. "Не знам", казва тя, а после добавя: "Приключих." След което и напуска залата, пише Best Life.

По-късно Уилямс се обръща отново към публиката в Мелбърн, но този път чрез пост в Instagram. В него тя отново благодари за подкрепата на австралийските си почитатели. Казва им също, че ги обича и обожава. Че мачът не е бил най-добрият, но и че подобни неща се случват.

Серина Уилямс на 39

Серина Уилямс на 39

21 факта за една от най-добрите тенисистки

По всичко личи, че звездата се е съвзела от загубата. Вероятно това е бил просто един от онези лоши дни. Както припомнят и от People, нека не забравяме, че през 2019 г. Уилямс казва, че ще се пенсионира - "след 20 години, а не скоро".