Когато човек се сблъска с тежка диагноза, каквато е множествената склероза, няма много избори. Може да се предаде на болестта или да реши да се бори с всякакви възможни методи. Последното избира да направи Селма Блеър.

Селма Блеър, Мишел Пфайфър, Dancing With The Stars и как актрисата развълнува всички

Актрисата, която захвърли бастуна, за да танцува

Селма Блеър и участието й в Dancing With The Stars

51-годишната актриса разбра за заболяването си през 2018 г. Оттогава прави всичко възможно, за да информира последователите си за него, както и да вдъхновява всеки друг, който страда от множествена склероза, за това как да продължи живота си.

Сега Блеър и дизайнерът Исак Мизрахи пускат специална колекция дрехи, предназначени за хора с увреждания.

"Всичко се подреди перфектно. Натъкнах се на Исак в един ресторант в Ню Йорк малко след като получих диагнозата. Помня, че му казах: Надявам се един ден да можем да направим дрехи, които са достъпни за хора с увреждания и не само", казва тя. "И ето ни днес."

Самият Мизрахи пък разказва пред People, че се чувства късметлия, че пред него се отваря подобна възможност. "Аз съм човек, който се интересува от демократизирането на нещата, от това те да са достъпни за всички."

Колекцията Isaac Mizrahi Live! x Selma Blair включва дрехи, които се обличат, носят и събличат лесно. Те са от качествени разтегливи материи, закопчалките са магнитни, шевовете - скрити, а деколтетата - удобни. Панталоните са конструирани така, че да са подходящи за хора, които ползват инвалидни колички. Продуктовата линия е от 15 артикула, като цените са между 49 и 129 долара.