За съжаление годината нито започна, нито, изглежда, ще завърши добре за Селин Дион. Още в началото на 2022 г. тя отложи няколко пъти турнето си заради здравословни проблеми, а сега, месеци по-късно, сякаш не можем да се надяваме скоро да я видим отново на сцена.

Селин Дион, stiff-person syndrome и неврологичното заболяване, с което беше диагностицирана певицата

Тежката диагноза на Селин Дион

Най-после е ясна причината за мускулните й спазми

Преди седмица стана ясно, че певицата страда от синдром на скованата личност (stiff-person syndrome). Той представлява рядко неврологично заболяване, което причинява спазми и схващания на крайниците и цялото тяло.

"Макар все още да научавам за това състояние, поне съм наясно какво е причинявало спазмите, които имах", сподели Селин Дион в пост в Instagram.

Въпреки лошите новини тя се справя като се фокусира върху положителните неща. Като например семейството си.

Източник на Us Weekly разкрива, че децата ѝ Рене-Чарлз (21 г.) и близнаците Нелсън и Еди (12 г.) са нейната подкрепа. По думите му те са много зрели за възрастта си и са неотлъчно до майка си.

Като "вечен оптимист" определя той 54-годишната изпълнителка и допълва, че диагнозата е истински шок, но тя не е загубила борбения си дух. Това, което я утешава сега, е, че поне знае точно с какво се сблъсква и има успокоението, че може да облекчи някои от симптомите, като се лекува.

Селин Дион, здравословните проблеми и отменените за пореден път концерти

Още лоши новини на Селин Дион

Какво са проблемите й този път

В поста в Instagram, с който обяви новината за заболяването си, Селин Дион споделя, че има "страхотен екип от лекари", които ѝ помагат, както и "моите безценни деца, които ме подкрепят и ми дават надежда". Певицата казва още, че е обнадеждена за възстановяването си, това сега е нейният фокус и ще направи всичко по силите си, за да се оправи.