Годината започна изключително обещаващо за Арина Сабаленка след като тя спечели Australian Open - първият за годината турнир от Големия шлем.

Арина Сабаленка след смъртта на Константин Колцов - първа публикация и ще я видим ли на Porsche Tennis Grand Prix

След смъртта на бившия ѝ - какво следва за Арина Сабаленка

Ето за какво се подготвя тенисистката

В последствие обаче 26-годишната тенисистка не успя да покаже най-доброто от себе си и титлата от Australian Open си остава единствена за нея от началото на годината.

В края на месец март, преди началото на Miami Open, стана ясно, че половинката ѝ Константин Колцов се е самоубил. По-късно Сабаленка поясни, че двамата не са били двойка от известно време, но неизменно случилото се ѝ се е отразило негативно.

Поредното разочарование за Арина Сабаленка дойде преди седмица на Roland-Garros, където тя бе отстранена на четвъртфиналите от 17-годишната Мира Андреева. Всичко това доведе до спад в класирането и Сабаленка вече е под номер три в света при жените, изпреварена от Коко Гоф.

Но изглежда, че родената в Беларус тенисистка иска да остави всичко негативно зад гърба си и след Roland-Garros се е отдала на заслужена почивка.

В профила ѝ в Instagram виждаме два поста, посветени на ваканцията ѝ в съседна Гърция. Арина Сабаленка е заложила на секси бански, разбира се, и обилно количество "витамин море", както самата тя пише.

Roland-Garros 2024 - Яник Синер и Ана Калинская са новата тенис двойка

Roland-Garros 2024 - Яник Синер и Ана Калинская са новата тенис двойка

Любовта намира своя път

От втория ѝ пост виждаме, че макар да е спортист на най-високо ниво, тя също си позволява да прегрешава с храната, ядейки характерния за южната ни съседка съседка гирос. Ваканцията не е продължила дълго, защото от официалните профили на Wimbledon в социалните мрежи виждаме, че Арина Сабаленка се е върнала към тренировките.

От споделените снимки става ясно, че тенисистката е тренирала заедно с Григор Димитров, подготвяйки се за третия за годината турнир от Големия шлем, който започва след няколко седмици.