Саша Барън Коен е сред малкото звезди, които отказват да се снимат в реклами. И въпреки това една компания си позволява да използва образа му, но без неговото съгласие. Естествено, това не се харесва на актьора и той завежда съдебен иск срещу нарушителите.

На всичко отгоре въпросната компания - Solar Therapeutics, качва снимка на актьора върху билборд, за да популяризира продуктите си от канабис. Това още повече вбесява комика, който твърди, че никога не е пушил марихуана и че не одобрява употребата на "нездравословното" лекарство.

Рекламата показва Саша Барън Коен, облечен като прочутия му герой Борат Сагдиев с вдигнати палци. А един от надписите цитира крилатата му фраза "Хубаво е".

В съдебните документи пише, че от компанията никога не е искала разрешение от 49-годишния комик, за да използва образа му, и с незаконния билборд е нарушила правата му.

Адвокатите уточняват още, че от рекламата излиза, че господин Барън Коен е одобрил продуктите на Solar Therapeutics и е свързан с техния бизнес. А това категорично не е така.

Защитниците отбелязват, че досега актьорът е имал "безброй възможности" да започне корпоративно спонсорство, но е отказвал. А причината е в опасенията на Барън Коен, че този вид дейности биха отслабили доверието към него и като актьор, и като активист.

Адвокатите дават пример с едно от предложенията, които той не е приел до момента - да участва в реклама на автомобил срещу хонорар от четири милиона долара.

Саша Барън Коен, Borat Subsequent Movie Film, заплахите срещу него и защо няма да има повече филми за Борат

Защо няма да има повече филми за Борат

Основателните причини на Саша Барън Коен

След подаването на съдебния иск Solar Therapeutics свалят билборда с образа на Борат Сагдиев. Адвокатите на Саша Барън Коен още не са определили обезщетението, което очакват от компанията, съобщават от The ​​Hollywood Reporter.