За интервюто на Опра Уинфри с Хари и Мегън тепърва ще се говори дълго. Междувременно обаче откровенията в него припомниха един стар разговор на известната водеща с друг член на кралското семейство - Сара Фъргюсън.

Херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, ботоксът, филърите и лазерната терапия

Ботоксът в английския кралски двор

Фъргюсън в откровено интервю

През 1996 г. Фъргюсън, която вече четири години е разведена с принц Андрю - вторият син на кралица Елизабет II, дава интервю на Уинфри, в което говори за атмосферата в Бъкингамския дворец и на какъв натиск от страна на британските медии са подложени.

"Трябва да кажа, че в момента британската преса е жестока, злоупотребява с нас и не ни оставя лично пространство. Много жестоко и болезнено е да откриеш, че личните ти чувства са станали публично достояние", казва през 1996 г. херцогинята на Йорк.

На въпрос на Уинфри защо се е отказала от "играта в двора", като се е развела с Андрю, Сара отговаря: "Можеш да играеш тази игра, ако ти се получава. Тогава я заслужаваш."

Принцеса Йожени, Джак Брууксбанк и раждането на първото им дете

Още едно бебе проплака в кралския двор

Девето правнуче за кралицата

В момента Фъргюсън е на 61 години, майка е на принцесите Беатрис и Йожени, и е баба на детето на Йожени и Джак Бруксбанк Филип. Невръстният Филип е единадесети по ред за наследяване на британския престол.