Измина година от смъртта на Оливия Нютън-Джон. Актрисата и певица си отиде на 73-годишна възраст след дългогодишна битка с рака. Още тогава нейният опечален съпруг Джон Ийстърлинг сподели колко страда от загубата и явно с днешна дата нещата за него не са се променили. Той дори споделя, че е прекарал последната година буквално в "търсене на светлина в мрака".

Оливия Нютън-Джон, Джон Траволта и как той реагира на новината за смъртта й

Голямата загуба на Джон Траволта

Актьорът скърби за Оливия Нютън-Джон

През юни 71-годишният предприемач в областта на натуропатията предприе пътуване до Перу. Там, на мястото, на което някога той и Оливия са си казали заветното "да", проведе частна церемония с праха на актрисата, отбелязвайки 15-ата годишнина от сватбата им.

"Пътуването облекчи донякъде сърцето ми. Преживях 15 години с това необикновено човешко същество. Само това преживяване струва цял живот", казва Ийстърлинг.

В средата на 2000-те години Оливия и Джон работят в неправителствена организация за опазване на околната среда. Там започва познанството им, което бързо прераства в дълбока любов. През годините, прекарани заедно, си дават обещание. "Ангажиментът, който поехме с Оливия, беше, че ще се обичаме до края на времето, в което сме заедно", казва Истърлинг. "И ние все още сме в тази времева рамка."

В общия им дом в Санта Инес, Калифорния, на специална маса той пази спомени с любимите снимки и сувенири на съпругата си.

Голяма част от времето си Джон посвещава на фондацията "Оливия Нютън-Джон", която се занимава с изследвания на ракови заболявания и разработване на лечебни растения.

Кралица Елизабет Втора, Ан Хейш, Кулио, Оливия Нютън-Джон - знаменитости, които починаха през 2022 г. (част първа)

Знаменитостите, които ни напуснаха през 2022 г. (част първа)

С какво ще ги запомним

Скоро той ще се присъедини към доведената си дъщеря Клои Латанзи (37 г.) на "Поход за Оливия" в Мелбърн, за да помогне за набирането на средства за фондацията, пише People.