Самюъл Джаксън е на 72 години и малцина могат да се похвалят с актьорска кариера като неговата.

Участвал е в над 120 филма - от големите франчайзи на "Отмъстителите" и "Междузвездни войни", през семейни блокбъстъри като "Невероятните", до култовите продукции на Тарантино "Криминале" и "Омразната осморка".

Наскоро Джаксън бе гост в "Късното шоу" на Стивън Колбер и водещият го попита кои са му петте любими филма с негово участие.

Актьорът изрежда следните заглавия: "Дълга целувка за лека нощ" на Рени Харлин (1996 г.), "Време да убиваш" на Джоел Шумахер (1996 г.), "Джаки Браун" на Куентин Тарантино (1997 г.), "Червената цигулка" на Франсоа Жирар (1998 г.) и "Код 187" (1997 г.) на Кевин Рейнолдс.

Що се отнася до ролите му до момента, тази на Стивън в "Джанго без окови" (2012 г.) остава негов фаворит. В същия филм играе и не по-малко талантливият Леонардо ди Каприо и именно неговият герой Калвин Канди остава любимият на Самюъл за "всички времена".

Леонардо ди Каприо, Killers of the Flower Moon и как ще изглежда актьорът във филма на Мартин Скорсезе

Снимката, която изненада феновете на Леонардо ди Каприо

Тя издава малко и от новия филм на Мартин Скорсезе

По време на същото интервю с Колбер водещият задава още един интересен въпрос на Джаксън - дали гледа филмите с негово участие.

Актьорът казва, че всичките му колеги го правят и ако някой от тях отрече, той лъже. И разказва, че при него това най-често се случва, когато не успее да намери нещо интересно по телевизията, случайно попадне на филм, в който той играе.