На 21 април 2023 г. Елизабет Втора щеше да навърши 97 години. По този повод на официалния профил на принца и принцесата на Уелс беше публикувана снимка, която до момента не беше виждала бял свят - на нея виждаме кралицата заедно с десет от внуците и правнуците си.

Как кралското семейство отбеляза деня, който щеше да бъде 97-ия рожден ден на Елизабет Втора

Днес Елизабет Втора щеше да навърши 97 години

Как го отбеляза семейството й

Едва два дни по-късно кралското семейство отново има специален повод за празник - принц Луис навърши пет години. На 23 април принц Уилям и Кейт Мидълтън посрещнаха третото си дете, което през уикенда имаше рожден ден.

За разлика от традицията, която самата тя наложи, снимката, публикувана в Instagram профила на Кейт и Уилям, не е правена от самата принцеса. Затова пък я виждаме в кадър как бута градинска количка с бурени, сред които е седнал и малкият Луис.

Кадърът е дело на Мили Пилкингтън, която напоследък доста често е фотограф на кралското семейство. Луис посещава частното училище Ламбрук в Беркшир, където учат по-големите му брат и сестра - десетгодишният принц Джордж и седемгодишната принцеса Шарлот.

Очаква се видим Луис и на коронацията на дядо му крал Чарлз на 6 май в Уестминстърското абатство. Той беше прекалено малък, за да вземе участие в погребението на прабаба му кралица Елизабет Втора през септември 2022 г., припомня ВВС.