Едно от първите неща, които човек мечтае да направи, когато натрупа достатъчно пари, е да си купи луксозен и просторен дом. Но с него идват и многото ангажименти, а оттам и още средства за хора, на които да довериш поддръжката. Но не и ако си Рик Рос...

Coming 2 America, имението на Rick Ross и къде са се провели снимките на филма

Рапърът, чието имение вдъхнови Coming 2 America

Когато Rick Ross живее като принца на Замунда

15 години след първата си песен, достигнала върха на музикалните класации, рапърът вече има цяла империя, а нетното му състояние се оценява на около 40 милиона долара. Още когато натрупва първия, получава важен съвет от майка си - да инвестира в недвижими имоти.

Така за няколко години Рик Рос прави не една и две големи покупки. През 2008 г. става собственик на огромно имение с над 100 стаи в Джорджия срещу 6.8 милиона долара. В последствие закупува още 8700 квадрата и имотът му добива наистина внушителни размери. 

От съседи пък подразбира, че Ивендър Холифилд, който живее съвсем наблизо, е дал сериозна сума за поддръжката на тревата в двора си. Тогава на рапъра му светва червената лампичка и решава, че може да си спести част от разходите, които изисква огромното имение. Така вместо да дава милион долара годишно, за да му коси някой друг тревата, решава, че ще го прави сам.

Купува си най-мощния трактор косачка и за пет часа успява да окоси целия имот. За някои това може да звучи като доста неприятно занимание, но Рос открива в него непознато досега удоволствие - хем се забавлява, хем пести пари, казва той пред Forbes.

Рапърът признава, че така се чувства по-свързан с природата и има време да помисли над всичко, което е постигнал. Затова и съветва всички, които не се захващат да косят двора си, да го правят от време на време. Със сигурност ще им отнеме по-малко време, отколкото на него, но пак си е кеф - поне така смята той.