Един от най-обичаните холивудски актьори Ръсел Кроу отново показа на всички, че не е безразличен към случващите се трагедии в различни точки на земното кълбо. След като участва като доброволец при гасенето на пожарите в Австралия, сега светът отново заговори за него - този път покрай експлозиите в Бейрут.

Ръсел Кроу, Австралия и какво загуби актьорът при пожарите там

Пораженията от пожарите в Австралия за Ръсел Кроу

Как пострада актьорът

Един от емблематичните ресторанти на Бейрут Le Chef, посещаван често от големия готвач Антъни Бурдейн, събира средства за възстановяването чрез страница в сайта GoFundMe. А един от най-големите дарители се оказва именно звездата от "Гладиатор". Той дари 5000 долара, пише Cover Media.

"От името на Антъни Бурдейн. Мислех, че вероятно щеше да го направи, ако все още беше наоколо", написа Ръсел в Twitter. "Пожелавам на вас и LeChef всичко най-добро и се надявам нещата да си дойдат на мястото скоро."

Снимка 492747

Източник: GettyImages

Това стана след като един организаторите за набиране на средства го отбеляза в Twitter, докато се опитва да открие източника на голямото дарение. Някой, наречен Ръсел Кроу, направи много щедро дарение за нашия фонд, пише той и допълва, че не е много сигурен дали е този Ръсел Кроу. След това актьорът потвърди, че е той. 

Ресторантът събра почти 15 000 долара в рамките на 24 часа след старта на кампанията си за набиране на средства. Бурдейн, който почина през 2018 г., беше голям фен на ресторанта в ливанската столица.

Антъни Бурдейн и какво отбелязваме на 25 юни

25 юни - Денят на Антъни Бурдейн

Как да почетем покойния шеф-готвач

Ресторант Le Chef беше разрушен от експлозиите на 4 август. Те отнеха живота на около 220 души и оставиха над 6 000 ранени. Повече от 300 000 души са останали без дом след взрива.