Смъртта на кралица Елизабет Втора повлече редица на пръв поглед несвързани събития след себе си в кралските дворове на Европа. Датската кралица отне титлите на децата на по-малкия си син, на норвежката принцеса й беше забранено да ползва своята за комерсиални цели, а промени очакват и шведския кралски двор.

Принц Карл-Филип, принцеса Маделейне и последните дейности на шведското кралско семейство

Колко натоварено е шведското кралско семейство

Принц Карл-Филип и принцеса Маделейне с нови изяви

Най-малката дъщеря на крал Карл-Густав и кралица Силвия се завръща триумфално в родината си. Принцеса Маделейне живее във Флорида, САЩ, от 2018 г. заедно със съпруга си Кристофър О'Нийл и трите им деца - деветгодишната Леонор, седемгодишния Николас и четиригодишната Адриене.

Новината беше съобщена на официалния сайт на шведското кралско семейство, като не е обявена причината за решението. Затова пък е съобщено, че семейството ще живее в апартамент, принадлежащ на кралското семейство в Стокхолм, а децата тръгват на училище в града още тази есен.

За периода, прекаран в САЩ, принцеса Маделейне поддържаше активно Instagram профила си. Там виждаме, че семейството й са се наслаждавали на американския начин на живот с празнуване на Хелуин, разходки в Сентрал Парк в Ню Йорк и ваканции, прекарани на крайбрежието на Флорида, съобщават ни Hello.