Принцеса Катарина-Амалия, която е престолонаследникът на нидерландския трон, навърши 18 години преди няколко месеца. От тогава задълженията й към държавата нарастнаха, макар тя да се отказа да получава доход от родината си, какъвто й се полага по закон, щом стане пълнолетна.

Катарина-Амалия, доходите и изненадващото решение на нидерландската принцеса навръх 18-ия й рожден ден

Изненадващото решение на една бъдеща кралица

Защо Катарина-Амалия се отказа от доходите си

Ето че преди ден тя трябваше да участва в откриването на новия сезон на нидерландския парламент.

Известно като Prinsjesdag, събитието се състои през третия вторник на септември. Традицията е кралят и кралицата, както и престолонаследникът да присъстват на откриването, като кралят изнася и реч за политиките, които ще се обсъждат в предстоящия сезон в парламента.

Въпреки че пристигнаха бляскаво - в традиционната колесница и облечени супер официално, крал Вилем-Александър, кралица Максима и дъщеря им Катарина-Амалия не бяха посрещнати особено добре по улиците на Хага.

Снимка 588443

Източник: GettyImages

Причината бяха протестите на холандски фермери, които искат правителството да променят плановете си за ограничаване на ползването на азотни торове във връзка с емисиите на парникови газове. Принцеса Амалия и родителите им бяха посрещнати с освирквания и викове "предатели", съобщават Royal Central.