Принцовете Уилям и Хари останаха без майка в много ранна възраст и е невъзможно тази съдба да не повлияе по някакъв начин на живота им. Някои казват, че мъжете търсят в съпругите копие на майките. Немалко хора сравняват и Кейт Мидълтън с принцеса Даяна. Но дали не пропускаме една основна разлика помежду им?

Херцогинята на Кеймбридж има нещо много важно, което покойната Лейди Ди така и не успя да получи приживе - подкрепата на кралското семейство. Въпреки че първоначално вероятно са гледали на нея с леко недоверие, Мидълтън отдавна е важна част от кралския двор и сякаш не тя е женена за принц, а самата е родена принцеса.

Снимка 391575

Източник: GettyImages

Е, при Даяна не бе точно така. До смъртта й не секнаха критиките по неин адрес, въпреки че повечето хора й симпатизираха. Съпругата на принц Чарлз се превърна в символ на нежната революция в британския кралски двор, но вероятно той не бе узрял за подобни действия.

А вече е - съдейки по доста по свободното поведение на Кейт, което не се критикува и се приема доста по-лесно. Явно вече е дошло времето за промени. А сега и Меган Маркъл, чиято задача очевидно ще бъде да ги довърши, но това е друга тема.

Документалистите на кралския двор откриват и съществена разлика между брака на Даяна и Чарлз и този на Уилям и Кейт. Първите имаха силно романтичен романс и вдигнаха сватба още в онази фаза, когато всичко в цветя и рози, пояснява Her.

Принц Уилям, Принц Хари, Меган Маркъл и годежният пръстен на принцеса Даяна

Защо Меган Маркъл не получи пръстена на Даяна

Братска сделка

А Уилям и Кейт изглеждаха доста по-осъзнати и вероятно няма да се стигне до същия скандален и фатален развой на събитията. Няма как да пропуснем факта, че и Даяна винаги е искала да има момиче, но така и не успя да осъществи тази своя мечта. Но пък Мидълтън има своята прекрасна принцеса Шарлот.