Меган Маркъл може и да се ползва с редица привилегии, идващи с титлата й на херцогиня, но е лишена от една със сантиментална стойност, и то от собствения си съпруг. Вместо на нейната ръка, годежният пръстен на покойната принцеса Даяна блести върху тази на Кейт Мидълтън. А първоначалният план е бил друг.

След смъртта на Лейди Ди, двамата й синове Уилям и Хари си разпределят нейните бижута. Първи баткото избира часовника Cartier, който е любим както на него, така и на майка му приживе.

Снимка 308839

Източник: tlc

Принц Хари пък се спира на годежния пръстен с огромен камък и с усмивка признава, че винаги го е мразел, защото все го е убивал, когато Даяна го държи за ръката. Но въпреки това, или пък именно заради това, го взима за себе си и за бъдещата си съпруга.

Години по-късно обаче, когато вижда, че връзката на Уилям и Кейт върви към брак, Хари прави повече от мил жест към брат си. Той му дава годежния пръстен на Даяна, смятайки, че е по-редно да бъде носен от неговата съпруга, която един ден ще стане и жената до краля на Великобритания, пише Cosmopolitan.

Снимка 307569

Източник: GettyImages

Уилям, разбира се, не отказва този жест и през 2010 г. пада на колене пред своята избраница Кейт Мидълтън с бижуто не само с огромен камък, но и с огромна сантиментална стойност

Историята за годежния пръстен на Даяна

Историята за годежния пръстен на Даяна

В момента бижуто е на ръката на Кейт Мидълтън

Все пак, за да няма сърдити, принц Хари създаде по своя идея уникален пръстен за своята Меган, на който също блестят камъни, били навремето в кутийките за бижута на Лейди Ди.