Минаха 22 години от катастрофата в Париж, в която принцеса Даяна загуби живота си, а до ден-днешен сме с чувството, че все нещо е останало скрито. И то не е никак лъжливо, защото постоянно излизат нови подробности около случката с фатален край, както и предшествалите я събития.

Този път те идват от човек, който е бил на мястото на събитието в онази нощ на 31 август 1997 г. Льо Ван Тан е шофьорът на малкия Фиат, който се забива в колата на Даяна и Доди. След този удар следва сблъсък в стълб в тунел, който завършва фатално за Спенсър и Ал Файед.

22 години по-късно Тан е готов да говори и започва с това, че след катастрофата френските полицаи са му забранили да изнася каквато и да било информация за случилото се.

Дори са го посъветвали да не води разговори с английските власти, които са го потърсили след случилото се. Той е знаел, че няма лесно да се откажат, въпреки че са го убеждавали, че не гледат на него като на виновен за смъртта на Лейди Ди.

Льо Ван Тан

Източник: Facebook / Desi Talkings

Льо Ван Тан

Бащата на Тан пък признава, че след катастрофата е ремонтирал и пребоядисал колата на своя син от бяла на червена. И това се е случило броени часове след катастрофата, пише The Sun.

Меган Маркъл, принцеса Даяна и как херцогинята на Съсекс имитира майката на съпруга си

Меган и Даяна - приликите не са случайни

Нова Лейди Ди на хоризонта

Интервюто с Тан е част от подкаста "Дaянa: Cлучaят e рaзрeшeн" и от книга със същото заглавие. Те подвикнаха отново на дневен ред искането за повторно отваряне на случая за катастрофата, която отне живота на Даяна и Доди. Това искане обаче все още не е удовлетворено и вероятно няма и да бъде.