За разлика от всички пищни кралски сватби, които сме свикнали да наблюдаваме в последните десетилетия, тази на принцеса Беатрис и Едуардо Моци премина в тесен семеен кръг, а за нея разбрахме след като двамата вече бяха разменили обетите си.

Принцеса Беатрис, Едуардо Моци и първи снимки от тайната им сватба в Уиндзор

Първи снимки от тайната кралска сватба

Скромната сватба на принцеса Беатрис и Едуардо Моци в замъка Уиндзор

Пандемията успя да промени и начина на провеждане на тези събития, които винаги са били празник не само за цяла Великобритания, но и за целия свят. Но въпреки потайността, винаги има интересни подробности за коментиране.

Булката Беатрис, която е внучка на кралицата и дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън, се ползва с доста привилегии в най-важния си ден. Освен че получи честта да носи рокля и тиара на баба си, тя наруши и едно неписано правило в кралския двор - брачните халки да са от чисто уелско злато.

Снимка 444735

Източник: Facebook / The Royal Family

Тези на Беатрис и Едуардо са от платина, като на нейната има и инкрустирани диаманти. Дело са на същия бижутер, изработил и годежния й пръстен, с който се допълват перфектно.

Заради пандемията се е наложило дни преди сватбата булката и нейният баща да се подложат на доброволна и съвместна самоизолация, за да може да минат заедно пътя към олтара. На простосмъртните булки на Острова обаче в момента не им е позволена тази привилегия.

Другодишният син на Моци от бившата му годеница - Кристофър, е играл ключова роля в церемонията - на кум и шафер. Не го видяхме обаче на нито една от разпространените снимки, което не е никаква изненада. Децата на Камила Паркър например също винаги са били далеч от светлините на прожекторите.

На церемонията са присъствали под 20 души, най-близките на младоженците. Сред тях не бяха и принц Уилям и Кейт Мидълтън, които ги поздравиха в Instagram, предава Insider.

Сватбата не е преминала без речи, но и те са били малко по-необичайни. Майката на булката Сара Фъргюсън е изрецитирала две любовни произведения, едно от които - сонет на Шекспир. Часове след като каза "да" на Беатрис, Моци публикува пост с любовно послание към своята съпруга, което е вероятно да е и неговият брачен обет.

Принцеса Беатрис, Едуардо Моци, тайната им сватба в Уиндзор и кой присъства на нея

Тайна сватба в кралския двор

Това определено не го очаквахме

Не се е минало и без скромно парти с наздравици и вкусно похапване. На него са присъствали 14 приятели на младоженците, с които са се забавлявали до след полунощ в рамките на замъка Уиндзор.