Новината, че крал Чарлз е болен от рак, успя да накара принц Хари да стегне куфарите моментално и да се върне в родината си. Посещението му на Острова обаче трая прекалено малко, а остави след себе си прекалено много въпроси без отговор.

Sussex.com - 5 любопитни детайла за новия сайт на принц Хари и Меган Маркъл

5 любопитни неща в новия сайт на Хари и Меган

На които да обърнем внимание

Очаквано се заговори дали е възможно болестта на монарха да стане причина за помирение между двамата му синове. На този етап подобна възможност е по-скоро в сферата на фантазиите. А на фона на липсата на достатъчно действащи членове на кралското семейство, които да поемат всички актуални ангажименти, се появи и предположението принц Хари да се върне към дейността си като кралска особа.

Page Six цитира свои източници, според които принц Хари би възстановил временно тези свои задължения, ако крал Чарлз го помоли да го направи. Просто няма как да откаже на баща си, защото така за пореден път ще изгори всички пътища помежду им. Но сам не би предложил подобно решение на сложната ситуация в двореца. 

Снимка 640057

Източник: GettyImages

Херцогът на Съсекс, който е пети поред за наследяване на трона, заяви при последното си интервю за Good Morning America, че обича семейството си и е благодарен за възможността да бъде с баща си в трудния момент след научаването на тежката диагноза. Но на този етап очевидно тя няма да бъде повратната точка в отношенията им.

Принц Хари може и да се съгласи да се върне в кралския двор временно, ако крал Чарлз го помоли, но надали той ще го направи. След поредната му публична поява на църковна служба през уикенда, говорител на монарха заяви за медиите, че той е "твърдо на мнение", че за херцога на Съсекс връщане назад няма - "по никакъв път и под никаква форма", цитират от Daily Mail.

Това все пак не значи, че крал Чарлз не е отворен към възможността да оправят отношенията с по-малкия си син в близко или по-далечно бъдеще. Но личните дела са далеч от служебните и не бива да се смесват.

Принц Хари и Меган Маркъл в Канада - какво коментира той за диагнозата на крал Чарлз

Какво каза Хари за болестта на баща си

Принцът и съпругата му са в Канада

Принц Уилям също споделя мнението на баща си и ще направи всичко по силите си да бъде както до съпругата си, докато се възстановява от скорошната операция, така и да не ощетява двореца с отсъствието си на фона на натоварената откъм събития програма. Затова надали скоро ще видим отново принц Хари на Острова, освен ако здравето на монарха не се влоши.