След като принц Хари и Меган Маркъл напуснаха кралския двор, ситуацията на пръв поглед уж се нормализира. Но липсата на скандали около британското кралско семейство е голяма рядкост и поредният, този път с главно действащо лице принц Андрю, не закъсня.

Елизабет Втора, принц Андрю и как кралицата тайно подкрепя делото срещу сина й

За какво Елизабет Втора харчи тайно милионите си

Нейни са си, тя си преценява

Единият от тримата синове на кралицата бе обвинен в изнасилване и стана подсъдим пред реална опасност да влезе в затвора. А връзката му с вече покойния Джефри Епстейн и разкритията на не една и две жени го накараха да се откаже от своите официални позиции в кралския двор.

Това обаче ни най-малко не потуши скандала, който в момента е в разгара си и всички са в очакване на съдебното решение. А междувременно от кралски коментатори научаваме за позицията на принц Уилям спрямо своя чичо.

Снимка 549977

Източник: GettyImages

Като бъдещ монарх, загрижен за имиджа на короната, особено след ударите по него от по-малкия му брат, херцогът на Кеймбридж е заявил, че принц Андрю е "реална заплаха за кралското семейство"

А принц Уилям не смята да стои безучастен и скоро може да предприеме действия, с които да се опита да предотврати евентуални бъдещи вреди от чичо му върху монархията.

Той е разочарован не само от всички факти, които станаха публично достояние, но и от поведението на принц Андрю - той сякаш не вижда чак толкова сериозен проблем и продължава да таи надежди, че може да се върне към публичния живот, предава Express.

Принц Андрю, делото за изнасилване и ще бъде ли отлъчен от кралския двор

Двойните стандарти в кралския двор

Каква ще е съдбата на принц Андрю

Със сигурност интересно ще бъде не само какъв ще бъде изходът от съдебния процес срещу сина на кралицата, но и какъв ще бъде отзвукът от него в кралското семейство. А ако се изправи срещу чичо си, на принц Уилям може да му се наложи да се противопостави и на баща си, и на баба си.