Драмите около кралския двор нямат край, но напоследък те са свързани предимно с принц Хари и Меган Маркъл, тяхното напускане и своеволията, които си позволят зад океана. Това обаче далеч не значи, че няма и други, които лазят по нервите на кралицата и злепоставят монархията.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще получат ли прошка от Камила Паркър

Ще прости ли Камила на Хари и Меган

С какво я ядосаха

Най-пресният пример е принц Андрю - син на Елизабет Втора и принц Филип и брат на принц Чарлз. Но докато единият се подготвя да наследи престола от майка си, другият се изправя пред съда с обвинения за побой и изнасилване на 17-годишна.

Делото е заведено в Манхатън, а жертвата Вирджиния Джуфри е била приближена на покойния вече Джефри Епстейн и твърди, че именно той я е принудил да си легне с принц Андрю - цели три пъти. А сега, 20 години след случилото си, е готова да говори и да си търси правата.

Снимка 544457

Източник: GettyImages

Това не е първото публично обвинение, което Джуфри отправя към сина на кралицата, но след всички пъти, в които той отрича вината си, тя решава да иска справедливост от съда. А това доведе до моментален отзвук както в медиите, така и в кралския двор.

Още при първите съмнения, че принц Андрю може да е извършил подобно престъпление, той се оттегли от публичните си кралски задължения. Това се случи през 2019 г., но и досега пази своите военни титли например, които пък бяха отнети на принц Хари година след абдикирането.

Според информация от кралския двор, цитирана от Marie Claire, засега кралицата иска синът й да запази своите звания и да продължи да бъде полковник на гренадерската гвардия, въпреки че няма как да изпълнява задълженията си като такъв. Затова и някои виждат в ситуацията недомислица и двойни стандарти.

Принц Андрю, Джефри Епстейн и обвиненията в сексуални злоупотреби срещу сина на Елизабет II

Съдебни проблеми за принц Андрю

Синът на Елизабет II е обвиняем в сексуално насилие

Междувременно стана ясно, че принц Андрю няма имунитет, въпреки че е член на кралското семейство. Затова единственият полезен ход пред него сега е да съдейства на съда, за да може да намали наказанието, което го очаква, ако бъде признат за виновен.