За никого не е тайна, че разривът в отношенията на принцовете Уилям и Хари настъпи заради връзката на по-малкия с Меган Маркъл. Бившата актриса успя да доведе до сериозни сътресения в кралския двор, а емоциите не са утихнали дори месеци по-късно.

Принц Хари, Меган Маркъл и какво е накарало херцога на Съсекс да се съгласи на интервюто с Опра Уинфри

Отмъщението на принц Хари

Какво успя да го вбеси истински

Покрай завръщането на херцога на Съсекс във Великобритания за откриването на статуята на принцеса Даяна на 1 юли, в медиите бяха разпространени нови подробности, свързани с отношенията между по-големия му брат Уилям и съпругата му.

Наскоро Маркъл бе обвинена от бивши и настоящи служители на кралския двор в пренебрежително отношение към тях. А според кралския експерт Робърт Лейси, зад вратите на замъка Уиндзор са се разигравали много по-големи драми, отколкото предполагаме. 

Снимка 526129

Източник: GettyImages

Оказва се, че докато приятелите на принц Хари са го предупреждавали, че животът с Меган ще бъде кошмар, а нейните действия са безкраен пиар, от обкръжението на Уилям и Кейт също са се ядосвали, че те остават в сянката на херцога и херцогинта на Съсекс.

Това, което най-много е дразнело принц Уилям, освен че брат му не се вслушва в съветите му, е отношението на Маркъл към верните служители на кралския двор. Според Лейси, той дори си е позволил да я нарече "тази проклета жена" и да заяви, че се отнася "безмилостно" с неговия екип, предава Daily Mail.

Думите на принц Уилям са цитирани от неназован източник и се твърди, че ги е казал в разговор със свои приятели след погребението на принц Филип през април.

Принцеса Даяна, Калифорния и мечтата й, която принц Хари и Меган Маркъл сбъднаха

Хари и Меган сбъднаха мечтата на Даяна

Тя би се гордяла с тях

То не успя да оправдае надеждите, че ще сближи и помири двамата братя. Затова сега всички гледат с интерес дали те ще се появяват заедно до статуята на покойната си майка в четвъртък, 1 юли.