След интензивна осемдневна обиколка на Карибския регион, Принц Уилям и Кейт Мидълтън се прибраха в своя дом в Обединеното кралство.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Карибския регион, Advocates Network и протестите в Белиз и Ямайка

Защо Карибите не искат Уилям и Кейт

Неочакваните проблемите на кралските особи

В събота вечерта херцогът и херцогинята на Кеймбридж се качиха на своя самолет RAF VIP Voyager, след като приключиха обиколката си на Бахамските острови - последната спирка от официалната им визита.

За финалната си публична изява, Кейт бе избрала жълта рокля на цветя с пеплуми на дизайнерската марка Alessandra Rich.

Снимка 568334

Източник: GettyImages

Часове преди полета, Уилям направи безпрецедентно изявление във връзка с противоречивия прием по време на обиколката на двойката в Белиз, Ямайка и Бахамите. В него той сподели, че кралското семейство е водено винаги от желанието да служи и подкрепя хората на Британската общност.

За първи път кралската двойка се сблъска със значителна негативна реакция по време на официално посещение. Въпреки че бяха посрещнати радушно от много местни жители, те усетиха и с нарастващото напрежение в карибските държави, в които кралица Елизабет все още е държавен глава.

Нарастващата вълна от движения за социална и икономическа справедливост, като призиви за репарации на робството и разширяване на правата на коренното население, променят съвременните възгледи за монархията. При това във време, когато тя е в преход. Тъй като Елизабет, която вече е на 95 г., отбелязва 70 години на трона, Уилям и Кейт все повече се налагат като модерното лице както на кралското семейство, така и на институцията.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Карибския регион, протестите в Ямайка и посещението на музея на Боб Марли

И Ямайка се изправя срещу Уилям и Кейт

Не е лесно да си наследник на Елизабет

Дори историците, които следят отблизо британската монархия и всичко, случващо се с нея, смятат, че бъдещето ѝ принадлежи на Уилям и Кейт - най-вече в духовен аспект, пише People.