Тази седмица принц Уилям и Кейт Мидълтън бяха на официално двудневно посещение в Северна Ирландия. Въпреки краткото време, което прекараха там, програмата им бе пълна с десетки ангажименти. А в края на един натоварен ден човек има нужда малко да разпусне.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж посетиха бар Belfast Empire в Белфаст, където бе организираната им среща с представители на младежки организации от района. Но тя премина по един доста нестандартен начин - с много добро настроение и още повече наливна бира.

Снимка 409604

Източник: GettyImages

В профила на двореца Кенсингтън в Twitter бе публикувано кратко видео, на което Уилям и Кейт дават начало на партито, сипвайки бира в големи чаши за себе си и за присъстващите. 

А подобно нещо определено не се вижда всеки ден. Изключителна рядкост са случаите, в които представители на кралския двор публично консумират алкохолни напитки, било то и с нисък градус. Е, да, в случая виждаме херцог и херцогиня само да сипват бирата, но до преди години и подобна ситуация би била недопустима за хора с техните титли.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и едно специално събитие

Какво ще събере Меган и Кейт отново

Повече от любопитни сме

А това е просто поредното доказателство, че монархията не е това, което беше, а Уилям и Кейт, заедно с Хари и Меган, са нашите пътеводители накъде се е запътила в следващите години - все по-близо до хората и с все по-малко излишни превземки.