Принц Уилям изпълни важно кралско задължение в замъка Уиндзор във вторник, 17 май. Херцогът на Кеймбридж представи на ирландската гвардия цветовете на новото им знаме, което направи в качеството си на почетен ръководител.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и ролята, която кралица Елизабет им отреди за своя платинен юбилей

Уилям и Кейт отново изпревариха Хари и Меган

Каква ще бъде ролята им в юбилея на кралицата

Състоялият се парад е репетиция за церемонията Trooping the Color, която ще се състои на 2 юни - денят, който ще отбележи 70-годишнината на кралица Елизабет и ще постави началото на дългия уикенд на тържества в чест на нейния юбилей.

Принц Уилям всъщност е назначен за ръководител на ирландската гвардия още през 2011 г. Той, заедно със съпругата си Кейт Мидълтън задължително присъстват на тържествата, отбелязващи Деня на Свети Патрик всяка година.

Представянета на новото знаме пред гвардията от страна на принц Уилям бе предшествано с освещаване от духовни лица. Последва кратка реч от Уилям, който не пропусна да отбележи: "Мислите и молитвите на моето семейство са с вас, докато се заемате тази важна и отговорна задача, защото ние сме тясно свързани като нации."

Речта бе съпътствана от звучен масов поздрав както за кралицата, така и за самия Уилям, пише People.

Принц Уилям, Халифа бин Зайед Ал Нахайян и защо кралица Елизабет изпрати внука си в Абу Даби

Тежката задача, с която кралицата натовари принц Уилям

Време да е поеме и сериозни задължения

Този ангажимент на Уилям идва само ден след като той се завърна от Обединените арабски емирства, които посети от името на кралица Елизабет. Целта му бе да да изкаже съболезнованията си по повод смъртта на Негово Височество шейх Халифа бин Зайед Ал Нахайян, президент на Обединените арабски емирства и владетел на Абу Даби.