На 8 септември 2023 г. ще се навърши точно година от смъртта на Елизабет Втора - най-дълго управлявалия монарх на Великобритания. Годишнината обаче няма да бъде отбелязвана по някакъв официален начин, както вече стана ясно.

Елизабет Втора и защо първата годишнина от смъртта на кралицата няма да бъде отбелязана

Защо първата годишнина от смъртта на кралицата няма да бъде отбелязана

Какви са плановете на крал Чарлз

Вместо това синът на покойната кралица и настоящ крал Чарлз и съпругата му Камила ще прекарат деня в усамотение, като дадат израз на скръбта си у дома.

Затова пък на принца и принцесата на Уелс се пада задължението да отбележат тъжната годишнина според неофициална информация на The Daily Mirror. Твърде вероятно е това да стане с публикация в социалните медии.

Снимка 618886

Източник: GettyImages

В нея Уилям и Кейт ще трябва да отдадат почит на живота и делото на Елизабет Втора, но в същото време да покажат, че "гледат напред". Източникът допълва, че кралското семейство е в период на преход след смъртта на кралицата.

"След коронацията и края на лятната ваканция към тях ще има очаквания за това какво следва от тук нататък", допълва той. От двореца Кенсигтън, където е пресофисът на принц Уилям и Кейт Мидълтън, не са потвърдили нищо, защото все още нищо не е уточнено.