Коронацията на крал Чарлз е следващия уикенд, а подготовките за нея текат с пълна пара. На този фон се предполага, че отношенията в кралското семейство са спокойни, защото всички и без това имат достатъчно ангажименти.

Изненадващото посещение на Принц Хари в Лондон за делото срещу Daily Mail

Изненадващото посещение на принц Хари в Лондон

Ето каква е причината за него

Случаят обаче не е такъв - нова изненадващи разкрития, свързани с принц Уилям, бяха публикувани преди минути в ВВС. Според тях принцът е получил "доста солидна сума" от собствениците на вестник Sun, като по този начин е уреден въпросът с незаконното подслушване на телефона му от страна на медията.

Плащането, което се е случило през 2020 г., става достояние на широката общественост сега заради делото, което брат му принц Хари води срещу News Group Newspapers. Самата информация пък е споделена пред медиите от адвокатите на Хари.

Снимка 602922

Източник: GettyImages

В документите не се споменава точната сума, която принц Уилям е получил, нито пък точно с какъв случай за незаконно събиране на информация от страна на Sun става дума. Говорители на принца на Уелс са отказали да коментират случая.

Според ВВС става дума за извънсъдебно споразумение между Бъкингамския дворец и вестника, което може да датира още от 2012 г. Освен срещу NGN, принц Хари е завел още две дела срещу таблоиди - Daily Mirror и Daily Mail.