Ще присъства ли принц Хари на коронацията на баща си или не? Този въпрос ще витае във въздуха още месец - херцозите на Съсекс едва ли скоро ще разкрият ще летят ли до Лондон за 6 май, когато е коронацията.

Принц Хари, Меган Маркъл и условията им да присъстват на коронацията на крал Чарлз

Условията, които Хари постави на баща си

За да присъстват с Меган на церемонията

Затова пък най-изненадващо Хари пристигна в британската столица днес, 27 март, или вероятно вчера вечерта. Защото тази сутрин принцът присъства на заседанието на Върховния съд в града, на което се гледа делото срещу Associated Newspapers, издатели на Daily Mail.

Принцът е един от ищците по делото, сред които са още известни личности като Елтън Джон, актрисата Сейди Фрост и моделът Елизабет Хърли. Всички те съдят вестника за това, че е използвал незаконни методи за добиване на информация, като подслушване на личните телефони например и проследяването с частни детективи.

Изслушвания в съда в Лондон ще продължат четири дни, след което ще бъде решено дали делото ще бъде продължено. Според Associated Newspapers то трябва да бъде прекратено като неоснователно.

Присъствието на принц Хари е демонстрация на това колко държи на личното пространство на семейството си и показва увереност, че исканията му са основателни, коментират от ВВС.

От People пък уточняват, че Хари едва ли ще се срещне с брат си и баща си по време на настоящия си престой в Лондон. Причината е, че принц Уилям и семейството му са се отдали на кратка почивка, а крал Чарлз заминава на държавно посещение в Германия на 29 март.