До коронацията на крал Чарлз остават по-малко от три месеца. Подготовките за подобно грандиозно събитие отнемат месеци, въпреки желанието на Чарлз за "по-скромна" церемония, а да си поканен на официалната част в Уестминстърското абатство в Лондон е огромна привилегия.

Крал Чарлз Трети, кралицата-консорт Камила и специалният нов уебсайт, посветен на коронацията им

Нестандартният жест на крал Чарлз към поданиците му

Ето как върви подготовката за коронацията

Такава преди седмици разбрахме, че има принц Албърт от Монако, който в интервю по друг повод призна, че очаква събитието с нетърпение. Такава несъмнено ще имат престолонаследникът принц Уилям и съпругата му, както и братята и сестрата на краля.

Една огромна въпросителна обаче остава - ще присъства ли на коронацията принц Хари? И, ако да, ще бъде ли с него и американската му съпруга? Според източник на списание People последното е слабо вероятно.

Снимка 600439

Източник: GettyImages

Същият твърди, че херцозите на Съсекс, които вече от три години живеят в Калифорния, за момента още не са получили официална покана за коронацията. "Проблемът е, че Хари и Меган очакват капитулация и извинение от двореца", пък казва друг източник.

Снимка 600041

Източник: GettyImages

"Топката е в тяхното поле. Има много неща за обсъждане и се надявам, че те ще са склонни да седнат и да разговарят", каза принц Хари по отношение на Бъкингамския дворец в интервюто си за Том Брадби, което предшестваше излизането на автобиографичната му книга.

Крал Чарлз, принц Уилям и принц Хари, и желанието на краля двамата да се сдобрят преди коронацията

Ще успее ли да сдобри децата си крал Чарлз

Отстъпката, на която е готов кралят

Именно Spare e вероятната причина кралското семейство все още да не е сигурно дали трябва да покани Хари и Меган на коронацията. Обвиненията в книгата бяха прекалено остри, за да бъде запазена прословутата политика на короната: "Не се оплаквай и не се обяснявай".