Чарлз е на трона вече почти четири месеца, но като че ли се сблъсква с повече трудности, отколкото с радостите на кралския живот. На фона на все по-засилващите се настроение дали е нужна монархията, както и на последствията от разкритията в автобиографията на принц Хари, Чарлз подготвя коронацията си.

Коронацията на Чарлз Трети и Камила, и повече подробности за програмата

Каква изненада ще включва коронацията на Чарлз

Бъкингамският дворец разкрива първите планове за церемонията

Може програмата на събитието да е горе-долу ясна, но това съвсем не важи за това кой от близкото обкръжение на краля ще присъства на церемонията. А, ако съдим по някои сведения в различни медии, той иска край него да са и двамата му сина.

"Първо съм баща, после крал", са думите на Чарлз, когато съветниците му го предупреждават да не настоява за присъствието на Хари и Меган на коронацията, според New Idea. Според Express пък кралят е потърсил допълнителна помощ в усмиряването на децата си.

Снимка 601591

Източник: GettyImages

Чарлз е помолил архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби да убеди принц Уилям, че принц Хари и съпругата му трябва да присъстват на тържествената церемония на 6 май в Уестминстърското абатство.

Кралят смята, че отсъствието на семейството на по-малкия му син ще привлече повече внимание, отколкото... присъствието им на коронацията. Според престолонаследника принц Уилям обаче Хари ще използва събитието, за да направи някакъв "номер".

Снимка 598524

Източник: GettyImages

Express цитират и скорошно проучване на общественото мнение във Великобритания, според което две трети от британците смятат, че Хари трябва да присъства на церемонията. А тя ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри - същият, който се очаква да сдобри братята.