Преди дни, покрай обявяването на новината за бременността на Меган Маркъл, стана ясно и че двамата с принц Хари най-вероятно скоро ще скъсат всички връзки с кралския двор.

Принц Хари, Меган Маркъл, интервюто с Опра Уинфри и новите санкции от кралицата

Няма връщане назад за Хари и Меган

Поредният ход, с който ядосаха кралицата

В края на март изтича едногодишния период от началото на Мегзит, в който двете страни имаха възможност да договорят как ще протече живота им от тук нататък. Е, вече има категорично решение, което бе оповестено от Бъкингамския дворец вчера, 19 февруари.

В изявлението се казва, че херцогът и херцогинята на Съсекс са информирали кралицата, че няма да се връщат към живота си на работещи пълноправни членове на кралския двор. В резултат на това, те ще се разделят с всички патронажи на организации, които им бяха присъдени, а принц Хари ще остане и без военните си титли и ангажименти.

Снимка 495198

Източник: GettyImages

Елизабет Втора е заявила категоричната си позиция, че отцепниците няма как да съвместяват публичния си живот с отговорностите на членове на кралското семейство. "Въпреки че всички сме натъжени от тяхното решение, херцогът и херцогинята остават обичани членове на кралското семейство", се казва още в позицията.

С това окончателно решение Хари и Меган си взимат сбогом с кралския двор, с който вече нищо няма да ги свързва. Не такива бяха първоначалните им планове, но очевидно кралицата не е била склонна на компромиси, предава CNN.

Съпрузите загубиха възможността да съвместяват новата обществена дейност, която ще развиват зад океана, с патронажа на организациите, чиято дейност продължават да подкрепят.

Принц Хари, Меган Маркъл и желанието на херцога на Съсекс да запази военните си титли

Няма прошка за принц Хари

Ще му вземе ли всичко кралицата

Те са на мнение, че е важно да служат на хората, независимо дали като представители на короната или не, но явно за Елизабет Втора има голяма разлика. И сега многоточието се превърна в точка...