В деня на сватбата си, принц Хари и Меган Маркъл бяха обявени не само за съпруг и съпруга, но и за херцог и херцогиня на Съсекс. Сега, година и половина по-късно, двамата са изправени пред желанието на някои да загубят тези свои титли.

В интернет пространството тече петиция с искане Хари и Меган вече да не са херцог и херцогиня на Съсекс. Досега са събрани близо 4000 подписа, предимно на жители на градовете Брайтън и Хoув.

Местният граждански съвет няма силата да вземе решението дали семейството да остане с настоящите си титли и мнозина смятат тази петиция за губене на време.

Снимка 448778

Източник: GettyImages

Но тези, които застават зад нея, са категорични, че Хари и Меган не бива да са херцог и херцогиня, защото това е неуважително към графство Източен Съсекс, което двамата не са посетили нито веднъж, пише Express.

Принц Чарлз, Меган Маркъл и прякорът, с който бaщата на Хари се обръща към херцогинята

Как Чарлз се шегува с Меган

Специалната връзка между свекър и снаха

Жителите на градовете смятат титлите за недемократични и символ на потисничеството, което елитът управлява върху широката общественост. Те са категорични, че не биха приели Хари и Меган на своя територия с каквито и да било почести, а като просто двама обикновени граждани.