Новината за дългоочаквания наследник на принц Хари и Меган Маркъл дойде следобед на 6 май. Първа за щастливото събитие е научила кралицата, както и повелява протоколът. След това уведомени са били принц Чарлз и Камила Паркър, както и принц Уилям и Кейт Мидълтън. 

Дотук всичко е в реда на нещата. Но Хари и Меган отново промениха правилата според своите виждания. А принцът засвидетелства обичта към своята покойна майка Лейди Даяна с мил жест минути след като стана баща.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо синът им е уникален за кралския двор

Защо синът на Хари и Меган е уникален за кралския двор

От новината за раждането до титлата на бебето

Новината за раждането на сина на херцога и херцогинята на Съсекс достига почти веднага и до живите роднини на Лейди Ди - сестрите й лейди Джейнс Фелоус и Лейди Сара Мккоркуодал, както и до брат й Ърл Спенсър.

Те бяха уведомени веднага след бащата на принц Хари и това бе изрично упоменато в официалното съобщение на кралския двор по повод раждането на новия кралски наследник.

За разлика от сегашния случай с бебето на херцога и херцогинята на Съсекс, при раждането на трите деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън не бе пояснено дали и роднините на принцеса Даяна са информирани наравно с принц Чарлз, пише Daily Mail.

Меган Маркъл, Portland Hospital и осъществи ли херцогинята желанието си за домашно раждане

Ето къде роди Меган Маркъл

Операция "бебе Съсекс"

Това ни навежда на мисълта, че принц Хари е имал изричното желание имената на брата и сестрите на принцеса Даяна да бъдат споменати в официалното съобщение в знак на уважение.