Много преди Меган Маркъл да стане майка се заговори, че тя предпочита да дари живот на първия си наследник в новия си дом в замъка Уиндзор. Вероятно затова и ремонтните дейности вървяха на пълни обороти, а семейството се премести във Frigmore Cottage около две седмици преди големия ден.

Връщайки лентата назад, домашното раждане е традиция в британския кралски двор. Тя е нарушена от принцеса Даяна, която избира да роди двете си момчета - Уилям и Хари, в родилното отделение Lindo Wing на болницата Сейнт Мери в Лондон.

Принц Хари, Меган Маркъл, новороденият им син и първите реакции след раждането

Истерията по новото кралско бебе

Кой и как поздрави щастливите родители

Кейт Мидълтън последва нейния пример и трите й деца проплакаха за първи път именно там под съпровода на радостните възгласи на насъбралото се пред болничното заведение множество. Но Меган реши да процедира по друг начин.

Идеята й да роди в домашни условия не успя да се осъществи, защото херцогинята преноси бебето си около седмица. Но не сме никак изненадани, че е имала и план Б, който влезе в действие вчера.

За да бъде извън очакваните рамки, Маркъл избра друга болница, в която да роди, след като разбра, че така ще е по-добре и за нея, и за бебето. Лечебното заведение е Portland Hospital и се намира в Лондон.

Транспортът на родилката е станал под пълен секрет, а в болницата са я чакали в пълна готовност. Планът е бил изпипан до последния детайл и толкова таен, че дори членовете на кралското семейство, освен кралицата, не са били уведомени за случващото се. Причината за тази мистериозност е желанието на Маркъл да избегне интереса към нея в най-важния момент от живота й.

Portland Hospital не за първи път е избирана за раждането на бебе с известни родители. Там са проплакали две от децата на Виктория Бекъм, наследниците на Джейми Оливър от съпругата му Джулс, както и бебето на Ема Томпсън. Тук са родени и принцесите Беатрис и Йожени, пише Mirror.

Снимка 422005

Източник: Facebook / The Portland Hospital

И този факт въобще не е случаен, защото болницата предлага петзвездно обслужване, което далеч не се свежда само до най-добрите медицински грижи. Цената на най-скъпия пакет за раждане с всички екстри е 20 хиляди паунда. Вероятно именно толкова са платили и Хари и Меган.

Снимка 422004

Източник: Facebook / The Portland Hospital

Храната в болничните стаи се поднася на сребърни подноси, менюто е разнообразно и наподобява на това в петзвезден ресторант. В него се открояват раците и скъпото шампанско.

Снимка 422006

Източник: Facebook / Ksenia Sbl

Луксозни играчки, скъпи креватчета за новородените и възможността да се освободят (срещу съответното заплащане) голям брой болнични стаи, за да се осигури спокойствие на родилката, са други плюсове на Portland Hospital.

Отдавна стана ясно, че няма да видим Хари, Меган и бебето им на стълбите пред болницата. Най-вероятно майката и новороденото са напуснали болничното заведение часове след раждането, без да се възползват от възможните екстри.

Принц Хари, Меган Маркъл и защо синът им е уникален за кралския двор

Защо синът на Хари и Меган е уникален за кралския двор

От новината за раждането до титлата на бебето

Дали това е така, остава поредната загадка около раждането. Факт е обаче, че бебе Съсекс бе официално приветствано в замъка Уиндзор преди броени минути с тържествено изпълнение на кралския оркестър и смяна на караула. Очаква се именно там утре новороденото да бъде представено на света.