Продължилото прекалено кратко посещение на принц Хари във Великобритания предизвика прекалено много въпроси. Отреклият се от монархията в името на любовта по-малък син на крал Чарлз присъства на коронацията в Уестминстърското абатство, а броени часове след това вече бе при съпругата и децата си зад океана.

С кого говори и с кого не принц Хари по време на коронацията

С кого говори и с кого не принц Хари по време на коронацията

Отношенията му с Уилям не са се подобрили

Принц Хари не разговаря с по-големия си брат на церемонията, а компания му правиха братовчедките му Беатрис и Йожени и техните съпрузи. След официалната част той отново не се е срещнал с останалите членове на семейството, минал е набързо през Бъкингамския дворец и се е отправил директно към летището.

Отказалият се от титлата си херцог на Съсекс не присъстваше нито на балкона на двореца, откъдето новите крал и кралица помахаха на множеството по улиците, нито на официалните портрети от коронацията.

Снимка 617407

Източник: GettyImages

Но това не е особена изненада за никого предвид отношенията на принц Хари със семейството му в последните години. А допълнително масло в огъня наляха и поредните му разкрития в биографичната книга "Резервният", излязла наскоро. И докато за тези два елемнта от тържествата не е бил включен в сметките, то не така стоят нещата с официалния обяд след церемонията.

анкета

Ще промени ли коронацията на Чарлз мнението ви за него?

Виж резултати

Да, вече официално е крал 13.5%

Не, пак не го харесвам 46.5%

Кой въобще го интересува тази коронация 17.4%

За мен няма никакво значение 22.7%

Според източници, цитирани от Daily Mail, принц Хари е получил покана да присъства на това събитие в тесен семеен кръг в Бъкингамския дворец, но учтиво я е отклонил, за да може да хване най-скорошния полет за САЩ. А отсъствието му на събитието оставило горчивина в неговия баща, който дори съжалил, че го е поканил.

Снимка 617411

Източник: GettyImages

Крал Чарлз вдигнал тост за "всички, които не са тук", както и за внуците си Шарлот, Джордж и Луис. А след това добавил и поздрав за четвъртия рожден ден на малкия Арчи, "където и да е".

Гостите на обяда пък били по-скоро облекчени от отсъствието на принц Хари, защото знаели, че ако е там, напрежението ще е наистина осезаемо и ще помрачи настроението на всички. Брат му Уилям се постарал да повдигне духа на баща си и го поздравил пред всички за заставането начело на монархията, предава Daily Mail.

С кого говори и с кого не принц Хари по време на коронацията

С кого говори и с кого не принц Хари по време на коронацията

Отношенията му с Уилям не са се подобрили

Сред присъстващите на празничния обяд са били и родителите и сестрата на Кейт Мидълтън с нейния съпруг, както и семейството на кралица Камила.