Принц Хари и Меган Маркъл са семейство от малко повече от година, но бракът им продължава да предизвиква разнопосочни коментари. Покрай годежа и тържествената венчавка дълго се питахме дали всички в кралския двор са съгласни с избора на по-малкия син на Чарлз и Даяна.

В момента, в който влюбените си казаха "Да" в църквата Сенйт Джордж в Уиндзор, сякаш мнението на противниците на този съюз придоби доста по-малка тежест. Сега обаче наяве излиза една любопитна подробност от преди сватбата на Хари и Меган.

Ако сме си мислили, че кралицата или пък принц Уилям имат нещо против този брачен съюз, то за съпруга на Елизабет Втора - принц Филип, въобще не сме предполагали.

Снимка 429550

Източник: GettyImages

Когато вижда, че нещата между принца и актрисата стават все по-сериозни, Филип дава интересен съвет на Хари: "Човек излиза с актриси, но не се жени за тях." Какви точно са били доводите на съпруга на кралицата за това твърдение, можем само да предполагаме...

Не е тайна обаче, че между Хари и Филип има много силна връзка, а съпругът на Меган принципно се вслушва в думите на своя 98-годишен дядо. Но явно този път любовта е надделяла над здравия разум и херцогът на Единбург е останал без полезен ход, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл, бебе Арчи и една снимка за Деня на бащата

Хари и Меган показаха бебе Арчи на Деня на бащата

Мил кадър за празника

Въпреки че явно не е бил напълно съгласен с избора на внука си, принц Филип присъства на сватбата на Хари и Меган, макар че тогава се възстановяваше след операция. И това е поредният знак, че британското кралско семейство е все по-демократично, а не архаично.