Принц Андрю официално е обвиняем в сексуално насилие. Това стана, след като в Ню Йорк бе заведено дело срещу него от страна на Вирджиния Джуфри. Тя беше една от жените, повдигнали обвинения срещу Джефри Епстейн, довели и до присъдата му.

Снимка 542626

Източник: GettyImages

Джуфри, която в момента е на 38, твърди, че по-малкият син на кралица Елизабет II я е насилвал неколкократно, когато тя е била на 17. В документите се казва, че Андрю е бил наясно, че тя е непълнолетна и е жертва на секс трафик.

Вирджиния е едно от момичетата, "търгувани" от Епстейн и приятелката му Гислейн Максуел между богати гости, приятели и бизнес партньори на двамата. Контактите между нея и Андрю са няколко, като всичките са осъществени в жилищата на Епстейн в Лондон, Манхатън и Литъл Сейнт Джеймс.

Андрю с непълнолетната Вирджиния и Гислейн Максуел на заден план

Източник: Instagram/bardbardy

Андрю с непълнолетната Вирджиния и Гислейн Максуел на заден план

"В тази страна никой - независимо дали е президент, или принц, не е над закона", се казва в обвиненията. Самата Джуфри казва, че й е било трудно да се реши на този ход, но го е направила, за да не останат ненаказани насилниците.

По времето, когато принц Андрю е злоупотребявал със 17-годишната Вирджиния, собствените му дъщери принцеса Беатрис и принцеса Йожени са били на 12 и на 10 години. До момента той отрича всички обвинения срещу себе си.