Австралийският музикант Колин Бърджис, първият барабанист на AC/DC от основаването на рок групата в началото на 70-те години на миналия век, е починал през изминалата седмица. Това потвърди самата група на страниците си в социалните мрежи.

7 велики рок групи, преодолели огромни трагедии

7 велики рок групи, преодолели огромни трагедии

И продължили напред

Бърджис е напуснал този свят на 77-годишна възраст, а причината за смъртта му не е обявена.

"Много тъжно е да разберем за кончината на Колин Бърджис", се казва в изявлението на AC/DC в Instagram. "Той беше първият ни барабанист и много уважаван музикант. Имаме редица щастливи спомени заедно."

Бърджис става част от легендарната рок група през ноември, 1973 г., присъединявайки се към китаристите Малкълм Йънг и неговия брат Ангъс, вокалиста Дейв Евънс и басиста Лари Ван Крийд.

Само година по-късно обаче музикантът е уволен, след обвинения, че е излиза пиян на сцената. Впоследствие бандата сменя няколко барабаниста, а през 1975 г. той за кратко се завръща, по заместване.

Защо Ангъс Йънг от AC/DC носи ученическа униформа на концертите им

Защо Ангъс Йънг от AC/DC носи ученическа униформа на концертите им

Как и защо се стига до такъв имидж

Преди AC/DC Колин Бърджис свири с австралийската рок група The Masters Apprentices, която през 1998 г. е включена в Залата на славата на Австралийската асоциация на звукозаписната индустрия, пише Huffpost.