За някои модата е каприз, излишен лукс, забавление за повърхностни хора. За други обаче модата не са просто дрехи, а изкуство, в което се крият емоции, копнежи, мечти. И ако някой се е съмнявал в последното, дефилето на Chanel в Париж преди ден го доказа.

Dior есен-зима 2024 - визията на Мария Грация Чиури за сезона на Седмица на модата в Париж

Dior през 2024 г. като Dior през 1967 г.

Френският бранд и предложенията му за есен-зима 2024

То започна с кратък филм, който обаче успя да ни развълнува не по-малко от самата колекция на творческия директор на марката Виржини Виар. Брад Пит и Пенелопе Крус пресъздадоха легендарни сцени от класическия филм на Клод Льолуш "Един мъж и една жена" от 1966 г.

Заснет в черно-бяло и дело на творческото дуо Inez & Vinoodh, филмът ни показва мъж и жена (в оригиналния филм ролите се изпълняват от Жан-Луи Трентинян и Анук Еме) на любовна среща в ресторант.

На фона на превърналия се в класика саундтрак на Франсис Ле виждаме как двамата поръчват стекове и вино, а след това питат за свободна стая. От WWD отбелязват, че за разлика от филма на Льолуш, тук репликите на мъжа и жената са разменени.

Снимка 656195

Източник: GettyImages

Присъствието на Chanel в краткия и изключително красиво заснет филм е деликатно. Класическата чанта с верига на Пенелопе стои на масата, обеците й също са с логото на марката. Самото видео е заснето в Довил - крайбрежния град, в който Коко Шанел открива първия си бутик през 1913 г.

Пенелопе Крус присъстваше на ревюто за есенно-зимната колекция на Chanel заедно с режисьора на оригиналния филм Клод Льолуш. Брад Пит не беше в Париж, но е посланик на марката от 2012 г.