Оливия Родриго е само на 18 години, но вече е звезда, благодарение на дебютния си сингъл "Drivers License", а албумът ѝ Sour повече от месец не слиза от челните позиции в класациите.

Оливия Родриго, дебютния ѝ сингъл Drivers License и оглавяването на класацията Hot 100 на Billboard

Роди се звезда

Дебютния сингъл на Оливия Родриго оглави Hot 100 на Billboard

В този ред на мисли, решението на президента Байдън да я включи в кампания за насърчаване на младите хора да се ваксинират изглежда повече от логично.

Идеята е чрез видеоклипове тя да обяснява на младите хора ползите от поставянето на ваксина срещу новия коронавирус. По този повод Оливия сподели селфи с президента в своя Instagram и насърчи своите над 14 милиона млади последователите да се ваксинират.

"Дори и да сте млади и да не сте имунокомпрометирани, ваксината срещу COVID-19 е най-доброто нещо, което можете да направите за вашето здраве и здравето на близките ви", пише тя. "Благодаря на всички, които допринасят за прекратяването на пандемията, благодаря на президента Байдън, вицепрезидента Харис, д-р Фаучи и всички в Белия дом, че ме поканиха."

Певицата, която участва и в сериали на стрийминг платформата Disney+, отново призова за ваксиниране чрез видеоклип, споделен чрез официалния акаунт на Белия дом в Instagram. Президентът Джо Байдън също публикува поредица от снимки в Instagram, на които са той и поп звездата.

"Благодаря, Оливия, че използвате гласа си, за да призовете младите хора да се ваксинират", гласи надписът на Байдън. "Ако всички изпълним своята задача и се ваксинираме срещу COVID-19, можем да победим този вирус веднъж завинаги. Нека направим това."

Марк Зукърбърг, ваксините, COVID-19, Facebook и как социалната мрежа ще помогне в борбата с вируса

Как Facebook ще помогне в борбата с COVID-19

Разработва още едно полезно приложение

Това е само една от инициативите, които администрацията на Байдън предприема, за да постигне целта си от поне 70% ваксинирани в САЩ, пише Yahoo!Sport.