Футболната звезда Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория така и не потвърдиха слуховете, че са изкарали COVID-19. Разбира се, и ние подозираме, че съмненията на злите езици са верни и че именно заразата с вируса е една от основните причини за последната кампания, която подкрепя Дейвид Бекъм.

Дейвид Бекъм, Виктория Бекъм и заразили ли са се с коронавирус

Дейвид и Виктория Бекъм в тайна битка с коронавируса

Какво остана скрито

Преди дни 45-годишният Бекъм качи емоционално видео в Instagram, за да насърчи хората по целия свят да се ваксинират.

То е част от мащабната инициатива на УНИЦЕФ по повод настоящата Световна имунизационна седмица, която по традиция се случва всяка последна седмица от месец април. Самият Бекъм е посланик на добра воля на организацията от близо 20 години насам.

Целта на кампанията и участието на Бекъм в нея е да убеди всички, особено на родителите в ефекта и огромното значение на ваксинирането, особено куп смъртоносни болести от типа на полиомиелит, морбили, едра шарка и не на последно място - срещу COVID-19.

В записа прочутият баща на четири деца споделя как не може "прегърне" семейството и приятелите си заради пандемията и насърчава зрителите с думите "ще бъдем отново заедно" с помощта на медицината.

За да е още по-убедителен, той напомня и факта, че близо 20 милиона деца по света не получават задължителните рутинни ваксини, от които се нуждаят, за да бъдат в безопасност.

Орландо Блум, Оливия Колман и Джеси Уеър са само част от прочутите посланици на световната организация, които вярват, че ваксинирането срещу COVID-19 ще сложи край на пандемията.