Едно от големите събития на кралския небосклон тази година - коронацията на крал Чарлз Трети и съпругата му Камила - отмина. Междувременно обаче предстоят вълнуващи месеци и кралския двор на Йордания.

Принцеса Иман, Джамал Термиотис, кралица Рания, крал Абдула и сватбата на по-голямата им дъщеря

Пищна сватба в йорданския кралски двор

Принцеса Иман вече е омъжена

На 1 юни ще бъде сватбата на престолонаследника принц Хюсеин с годеницата му Раджуа ал Саид. Съвсем наскоро 28-годишният син на крал Абдула и кралица Рания разказа как се е запознал с красивата саудитка.

"Стар приятел от училище ме запозна с Раджуа. Смятам се за късметлия - не всеки ден ти се случва да срещнеш човек като нея", разказва принцът пред Vogue Arabia. На 28 април тя отпразнува 29-ия си рожден ден.

Това беше повод както годеникът й, така и бъдещата й свекърва да я поздравят публично. "Честит рожден ден на скъпата ми Раджуа. В очакване съм на общия ни живот, изпълнен с любов, състрадание и отдаденост", написа принц Хюсеин в Instagram.

Кралица Рания, която впечатли всички с елегантността си по време на коронацията на Чарлз в Лондон, пък публикува снимка с бъдещата си снаха. "Честит рожден ден на нашата прекрасна Раджуа", гласеше текстът към нея.